PARTIOTOIMINTA Syksy 2014

Oriveden Eräsudet on tällä hetkellä ainut Orivedellä partiotoimintaa järjestävä yhdistys. Meitä on tällä hetkellä noin 60 aktiivista partiolaista.

Mitä partio on?

Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis?” ja ”Ei kuulu mulle!” ­asenteille. Partiossa välitetään ja muutetaan välittäminen käytännön teoiksi. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Ohjelmassa on tärkeää, että saa tehdä itse. Siihen osallistuvat pienimmätkin partiolaiset: Vastuun antaminen nuorille on partion perusidea. Partioon kuuluu seikkailua ja elämyksiä, jotka kasvattavat tervettä luottamusta omiin kykyihin. Ryhmässä oppii toisaalta myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.

Mitä partiossa tehdään?

Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan ensiapua ja osallistutaan leireille. Tunnetaan maamerkit ja yövytään metsässä tai kämpillä. Partiossa kymmenvuotiaat pystyttävät teltan ja keittävät perunoita metsässä. Partiossa aikuisetkin leikkivät ja laulavat.

Millaista on sudenpentujen toiminta?

Sudenpennut ovat 7-10 -vuotiaita partiolaisia, joiden ryhmää kutsutaan laumaksi. Vähintään 22-vuotiaan laumanjohtajan, eli akelan johdolla kokoonnutaan joka viikko partiokololle laumailtaan leikkimään, seikkailemaan ja opettelemaan kädentaitoja. Laumat käyvät myös retkillä, leireillä, kisoissa ja tapahtumissa. Oriveden Eräsusissa laumalla on 2-4 akelaa.

Muut ikäryhmät ovat: Seikkailijat 10-12 v, Tarpojat 12-15 v, Samoajat 15-17 v, Vaeltajat 18-22 v, ja Aikuiset yli 22 v.

Lippukunnallamme ei tällä hetkellä ole Sisupartio (erityislasten) ryhmää, mikäli löydämme tehtävään sopivan vetäjän perustamme myös Sisu-ryhmän.

Partioaate

Partiotoiminta on puoluepoliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa. Toiminnan tavoitteena on kasvattaa nuorista vastuuntuntoisia ja itsenäisesti ajattelevia yhteiskunnan jäseniä. Oriveden Seurakunta tarjoaa käyttöömme partiokolon, joka sijaitsee seurakuntatalon alakerrassa. Seurakunnan lisäksi saamme avustuksia kaupungilta ja Lions Clubilta. Tämän lisäksi järjestämme omaa varainhankintaa ja keräämme pientä jäsenmaksua.

Laumanjohtajan tehtävä, millaista se on?

Laumanjohtajan perusominaisuuksiin kuuluu lasten kanssa, sekä luonnossa viihtyminen. Laumanjohtajat, kuten muutkaan johtajat, eivät saa työstään palkkaa, mutta hauskoja kokemuksia ja mukavaa seuraa pystymme tarjoamaan. Lippukunta tarjoaa tehtävään tarvittavan koulutuksen. Tuemme toinen toisiamme, eli harrastamme partiota yhdessä. Ei partiolaisena – aikuisena sinulla ei tarvitse olla mitään erityistaitoja, partiossa harjoittelemme niitä kaikki yhdessä, tarvitset vain avoimen mielen ja halun liikkua luonnossa.

Laumanjohtajat suunnittelevat toimintansa puolivuosittain, jolloin mietitään koloiltojen ja retkien ajankohdat ja ohjelmat. Hyvin suunniteltu ohjelma tekee harrastuksestamme helpompaa ja tarjoaa lapsille sitä mitä partiotoiminnan pitääkin olla.

Lippukunnan yhteisiä tapahtumia on mm. kesäleiri sekä syksy-, talvi- ja kevätretket. Näiden lisäksi on joitakin pienempiä tapahtumia kuten joulu- ja yrjönpäivän juhlat.

Syksyn 2014 sudenpentulaumat

Syksyllä 2014 meillä toimii kolme sudenpentulaumaa, mikäli näille kaikille löytyy riittävä määrä akeloita. Myös kaikille muille ikäryhmille on omat ryhmänsä. Partioharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä vaan!

 

Informaatio- ja ilmoittautumistilaisuus järjestetään torstaina 28.8.2014 klo 18:00-19.00 Oriveden Seurakunnan Leiripirtillä Hiedassa. Tule nuotiokahville ja paistamaan makkaraa (omat makkarat mukaan) ja kuulemaan lisää! Voit ottaa myös lapset mukaan, heille on järjestetty omaa ohjelmaa.

llmoittautuminen partioon: Lippukunnan nettisivujen ilmoittautumislomakkeen kautta

Lisätietoja: Mikael “Miku” Latva, 050-466 4667

Tervetuloa mukaan partiotoimintaan!