Mukaan partioon

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, jossa voi tehdä ja kokea melkein mitä vain! Partio on täynnä ystävyyttä, naurua, seikkailua, yhdessä tekemistä, luonnossa liikkumista sekä unohtumattomia elämyksiä.

Tule mukaan

Hyppää mukaan elämäsi seikkailuun!

Partiossa saat

  • uusia kavereita
  • seikkailla ja pitää hauskaa
  • ikimuistoisia leirielämyksiä
  • kansainvälisiä kokemuksia
  • tehdä itse ja vaikuttaa
  • elämäsi seikkailun

Mukaan voi tulla minkä ikäisenä tahansa ja kaikki tarvittavat taidot tulevat tutuiksi vaikka aloittaisit harrastuksen minkä ikäisenä tahansa.

Löydä uusia kavereita

Jokaisella partiolaisella on oma, samanikäisistä kavereista koostuva pienryhmä, jonka kanssa kokoonnutaan kerran viikossa. Muihin partiolaisiin pääsee tutustumaan erilaisissa tapahtumissa, retkillä ja leireillä. Suurimpiin tapahtumiin kokoontuu jopa tuhansia partiolaisia ympäri Suomea ja tekemistä riittää leikeistä aina ainutkertaisiin seikkailuihin asti.

Partio on yhdessä tekemistä

Partiossa kaikki tehdään yhdessä kavereiden kanssa eikä ketään jätetä yksin. Partiossa opetellaan ja harjoitellaan monipuolisesti erilaisia asioita aina retkikeittimen käytöstä ja ensiavun antamisesta ryhmässä toimimiseen ja arjen taitoihin. Viikoittaisten kokousten lisäksi partiotoiminnalle ovat keskeisiä erilaiset partiokisat, vaellukset, viikonloppuretket ja pidemmät leirit.

Partio on kaikille avointa

Toimintaan voi osallistua etniseen tai kulttuuriseen taustaan, kieleen, uskontoon tai vakaumukseen, toimintakykyyn, sukupuoli-identiteettiin, sukupuolen ilmaisuun tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. Partioon voi liittyä myös erityistä tukea vamman tai pitkäaikaissairauden vuoksi tarvitsevat. Lue lisää sisupartiosta.

Suomessa partiotoiminta on kaksikielistä. Tutustu ruotsinkieliseen partiotoimintaan.

Perheet, joissa on useampi lapsi, saavat alennusta jäsenmaksusta. Lisäksi leirimaksuihin ja muihin maksullisiin tapahtumiin on tarjolla tukirahastoja, joista voi tarvittaessa hakea apua kustannuksiin.

Kansainvälisiä kokemuksia

Partio on kansainvälinen harrastus. Maailmassa on yli 40 miljoonaa partiolaista lähes kaikissa maissa. Kansainvälisyyttä toteutetaan monella tavalla: tehdään ulkomaille partiomatkoja, kutsutaan leireille ulkomaalaisia vieraita, osallistutaan kehitysyhteistyöprojekteihin sekä järjestetään kansainvälisyyskasvatusta osana lippukunnan toimintaa.

Ulkomailla järjestetään myös monia leirejä ja tapahtumia, joihin suomalaiset partiolaiset osallistuvat. Vuonna 2015 Japanin jamboree kokosi yhteen yli 30 000 partiolaista ympäri maailmaa, suomalaisia oli joukossa noin tuhat.

Myös aikuisena voi liittyä

Partiotoiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta mukaan tarvitaan myös aikuisia. Aikaisempaa partiokokemusta ei tarvita. Lue lisää partion vapaaehtoistoiminnasta.

Liity partioon!

http://www.partio.fi/tule-mukaan

http://www.mukaanpartioon.fi/aikuisena-partioon

http://www.mukaanpartioon.fi/ajankohtaista/spr-aktiivista-partiolaiseksi

http://www.partio.fi/mika-partio-on

http://www.mukaanpartioon.fi/

Sudenpennut: tiistai klo 18-19:30,
Seikkailijat: maanantai klo 18-19:30,
Tarpojat: maanantai klo 18-19:30Lue lisää →

Käyttöön otetaan uusi huivimerkki, josta kuva ohessa. Huiviin otetaan käyttöön punainen “suden veri”-reunus, jonka saa, kun oma ikäluokka on seikkailijat tai sitä vanhempi ja on yöpynyt vähintään viisi yötä maastossa. Lisätietoja ja ohjeita tulossa lähiviikkoina.Lue lisää →

KOKOUSKUTSU

Aika: 16.3.2017 klo 18:00
Paikka: Latokartanontie 5, Orivesi

Kokoukseen saavat osallistua kaikki lippukunnan jäsenet (= viimeisin jäsenmaksu maksettu).
Äänioikeus on 15 vuotta täyttäneillä, puheoikeus kaikilla.Lue lisää →

Pop-Up Partioilta Järjestöjen talolla – Tervetuloa mukaan! Partiossa on kivaa! Partiossa saat uusia kavereita! Partio sopii kaikenikäisille. Partio on kiva harrastus, eikä sitä harrasteta yksin! Meitä Oriveden Eräsusia on jo lähes sata. Tule mukaan! Nyt pääset tutustumaan partiotoimintaan 13.3.2017 kello 18-19:30 Tänään koloilta on sudenpentu-, seikkailija- ja tarpoja-ikäisille, sekä myös aikuisille. Myös samoaja ja vaeltaja-ikäiset ovat tervetulleita. Lasten mukana toivotaan aikuisen läsnäoloa Järjestöjen talolla. Lisätietoja ja yhteydenotot: Mikael “Miku” Latva, 040 553 6667 johtajisto(at)orivedenerasudet.fiLue lisää →

Lippukuntamme Yrjönpäivän juhlaa vietetään keskiviikkona 20.4. klo 18:15 alkaen Paltanmäen museoalueella. Kokoonnumme jäähallin parkkipaikalle ja marssimme sieltä museoalueelle. Lippukunnan jäsenistön lisäksi kaikki partiotoiminnasta kiinnostuneet iästä riippumatta ovat tervetulleita.Lue lisää →

Kokouskutsu Oriveden Eräsudet Ry:n ylimääräinen kokous Aika: 16.3.2016 klo 17:30 Paikka: Latokartanontie 5, Orivesi Kokoukseen saavat osallistua kaikki lippukunnan jäsenet (=jäsenmaksu 2015-2016 maksettu). Äänioikeus on 15 vuotta täyttäneillä Oriveden Eräsudet Ry:n jäsenmaksun maksaneilla. Puheoikeus on kaikilla.   Tervetuloa, Mikael Latva, Oriveden Eräsudet ry lippukunnanjohtaja. ESITYSLISTA Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokouksen työjärjestyksen päättäminen Kokouksen sihteerin valinta Kokouksen pöytäkirjantarkastajien valinta Tilinpäätöksen vahvistaminen Vastuu- ja tilivapauden myöntäminen hallituksen jäsenille Muut mahdolliset asiat Ilmoitusasiat Kokouksen päättäminen  Lue lisää →